2017 m. sausio 8 dieną, sekmadienį, Bernardinų bendruomenės centre vyko pranciškoniško prakartėlių konkurso „Pasitik kūdikėlį Jėzų su šv. Pranciškumi“ apdovanojimų ceremonija. Susirinkusiems dalyviams dėkojo ir apdovanojimus teikė Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos ministras br. Algirdas Malakauskis OFM. Jis atviravo, jog konkurso komisijai buvo be galo sunku apsispręsti, nes visi į finalą patekę darbai buvo labai išskirtiniai ir verti laimėti.

Visgi konkurso nugalėtoja tapo ir pagrindinį prizą – tradicinę prakartėlę iš Neapolio – laimėjo vilnietė Ugnė Šiūkštaitė. Jos darbas – nuotraukoje viršuje.

Stipriai su ja konkuravo ir ekologiškiausios prakartėlės titulą pelnė Pukėnų šeimos prakartėlė.

Gražiausios kompozicijos nominaciją pelnė Genovaitės Žukauskienės prakartėlė iš Klaipėdos.

Daugiausiai parodos lankytojų simpatijų pelniusios prakartėlės titulą laimėjo nuteistojo iš Lukiškių kalėjimo Artūro Dailidės prakartėlė, meistriškai padaryta iš tualetinio popieriaus ir ūkiško muilo.

Originaliausios medžiagos nominaciją pelnė Gytis Karvelis iš Klaipėdos, pagaminęs prakartėlę iš jūroje nugludintų akmenų.

Autentiškiausios prakartėlės nominaciją laimėjo kaunietė Armantė Čeponaitė, lankanti A. Martinaičio dailės mokyklą ir nulipdžiusi figūrėles iš molio.

Žaismingiausios prakartėlės nominaciją pelnė šešiametės Elzės Adomaitytės prakartėlė iš Kauno.