„Kartą Betliejuje“ – tai vaikams pritaikyta Kalėdų istorija audio formatu, kurioje pagrindinius veikėjus – tvarto gyvulius – ir pasakotoją įgarsina patys vaikai.

Pagal Evangelijos siužetą adaptuotos istorijos autorė – Monika Midverytė OFS.
Įrašyta ir įgarsinta Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnybos studijoje.

Mažesnieji broliai jau trečią kartą skelbia pranciškonišką prakartėlių konkursą „Pasitik kūdikėlį Jėzų su šv. Pranciškumi“. Pernai vykęs aštuoniuose miestuose, šiemet konkursas plečiasi už Lietuvos ribų – prie jo prisijungė išeivijos lietuvių Toronto Prisikėlimo parapija. Šeimos, vaikai, mokinių klasės, įvairios bendruomenės ir darbuotojų kolektyvai kviečiami kurti prakartėles ir iki gruodžio 15 d. užregistruoti jas įkonkursą.

Nuo gruodžio 16 d. iki šv. Kalėdų konkursinės prakartėlės bus eksponuojamos konkurse dalyvaujančiose parapijose ir bendruomenėse, o parodų lankytojai galės išrinks tris gražiausius darbus, keliaujančius į finalą Vilniuje.

Gruodžio 30 d. Vilniaus Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje bus atidaryta gražiausiųjų konkursinių prakartėlių paroda, kuri veiks iki apdovanojimų ceremonijos, vyksiančios sausio 6 dieną, minint Trijų Karalių iškilmę. Laimėtojus išrinks parodos lankytojai ir speciali konkurso komisija. Laimėtojų lauks prizai, o pagrindinis prizas – dovana iš paties Betliejaus.

Daugiau informacijos apie konkursą ir registraciją galite perskaityti ČIA.