Gruodžio 9 d.
(sekmadienį) 13-17 val. Panevėžio prekybos ir pramogų centre „Babilonas“ vyks atviros nemokamos prakartėlių dirbtuvėlės šeimoms, kurias organizuoja broliai pranciškonai. Šis renginys – tai trečią kartą visoje Lietuvoje vykstančio pranciškoniško prakartėlių konkurso „Pasitik kūdikėlį Jėzų su šv. Pranciškumi“ dalis.

Menininkai pamokys, kaip pasidaryti prakartėlę iš paprastų ir visiems prieinamų medžiagų – kartono, popieriaus, tekstilės, modelino ir vilnos. Vaikams ir jų tėvams asistuos savanoriai. Su dalyviais bendraus broliai pranciškonai ir pranciškonės misionierės. Prisijungti prie dirbtuvėlių galima bet kuriuo metu. Prakartėlę pasigaminusių vaikų lauks dovanėlė.

Šv. Kalėdų simbolį – gyvą prakartėlę – pirmą kartą 1223 m. sugalvojo šv. Pranciškus Asyžietis. Ruošdamasis švęsti Kalėdas Grečio miestelyje (Italija), jis paprašė, kad šalia Grečio užtiktoje oloje būtų atkartota Jėzaus gimimo scena – padėta šieno, pastatytos ėdžios, atvesti jautis ir asilas – ir ten būtų aukojamos šv. Mišios. Ši nauja prakartėlių tradicija greitai išplito po Italiją, o bėgant šimtmečiams – ir po visą pasaulį. Ilgainiui prakartėlės persikėlė iš bažnytinės erdvės ir į žmonių namus.