Gruodžio 1-ąją dieną, pirmąjį advento sekmadienį, popiežius Pranciškus paskelbė apaštalinį laišką Admirabile signum („Nuostabus ženklas”, visą laišką skaitykite čia). Šiuo laišku apie prakartėlės vertę ir prasmę popiežius trokšta sutvirtinti gražią tradiciją artėjant šv. Kalėdoms įrengti prakartėlę šeimų namuose, darbo vietose, ligoninėse, kalėjimuose, miestų aikštėse.
Kodėl prakartėlė stebina ir jaudina? „Pirmiausia todėl, kad parodo Dievo švelnumą. Jis, visatos Kūrėjas, pasilenkia iki mūsų mažumo“, – rašo popiežius Pranciškus.
„Visur ir visada prakartėlė pasakoja apie meilę Dievo, kuris tapo kūdikiu, kad mums pasakytų, jog yra arti kiekvienos žmogiškos būtybės, bet kokiomis aplinkybėmis. Duodamas Jėzų Tėvas mums davė brolį, kuris eina mūsų ieškoti, kai pasimetame; ištikimą draugą, kuris visada arti mūsų; Sūnų, kuris atleidžia kaltes ir pakelia iš nuodėmės. Evangelija yra pagrindinis šaltinis, kuris leidžia tai sužinoti ir suprasti, tačiau prakartėlė padeda tai geriau įsivaizduoti, įsijausti, įsitraukti. Ji leidžia „paliesti“ neturtą, kurį Dievas pasirinko savo įsikūnijimui ir tuo pat metu yra kvietimas eiti nuolankumo keliu.” – apaštaliniame laiške rašo popiežius Pranciškus. (Visą Vatikano naujienų straipsnį  „Visur ir visada prakartėlė kalba apie Dievo meilę” skaitykite čia.)

Artėjant šv. Kalėdoms mūsų provincija jau ketvirtą kartą organizuoja pranciškonišką prakartėlių konkursą „Pasitik kūdikėlį Jėzų su šv. Pranciškumi“.

Kviečiame visų parapijų žmones, grupeles, šeimas ir vaikus dalyvauti šiame konkurse ir įprasminti gražų Advento laiką bei tokiu būdu atsiliepti į popiežiaus Pranciškaus paraginimą kontempliuoti Kristaus gimimo sceną.

Registracija į konkursą http://bjcentras.lt/369-2/  Daugiau apie konkursą čia ir čia.