2024 m. birželio 16 d. Kretingoje vyko „Pranciškonų kaimelis“, kurį organizavo Kretingos pasauliečiai pranciškonai ir VšĮ Pranciškoniška pasauliečių akademija. Į renginį atvyko pasauliečių pranciškonų iš Skuodo, Mažeikių ir įvairių Klaipėdos brolijų.

Po šv. Mišių net tris valandas bažnyčios šventoriuje šurmuliavo tikras „kaimelis“: pasauliečiai pranciškonai visus vaišino pranciškonišku šiupiniu, šeimos su vaikais džiaugėsi batutais. Pranciškonišką pašaukimą ir Pranciškoniškąją šeimą pristatė abu Telšių regiono brolijos dvasiniai asistentai – br. kun. Astijus Kungys OFM ir br. kun. Jaroslaw Rekwardt OFM Conv., šlovino diak. Arūnas Raudonius OFS ir Kretingos brolijos dvasinis asistentas br. kun. Paulius Vaineikis OFM. Savo pranciškoniško pašaukimo liudijimais pasidalijo pasauliečiai pranciškonai Genovaitė ir Antanas Žukauskai, kun. Antanas Mačius OFS ir Jolanta Klietkutė OFS. Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino nacionalinė ministrė Virginija Mickutė OFS pristatė Pasauliečių pranciškonų ordino socialinę akciją „Well4Africa“ („Šulinys Afrikai“), kuriai renginio metu buvo paaukota 655,50 Eur.

Pasaulio jaunimo dienose gimusių „Pranciškonų kaimelių“ tikslas – pristatyti Pranciškoniškąją šeimą, kuri vienija visus, atpažįstančius pašaukimą sekti Kristumi pagal šv. Pranciškaus Asyžiečio pavyzdį. Pranciškoniškajai šeimai priklauso vyrai ir moterys, pašvęstojo gyvenimo broliai ir seserys, pasauliečiai ir kunigai, susituokę ir nevedę, seneliai, jaunimas ir vaikai. Pranciškoniškąją šeimą sudaro mažesnieji broliai (OFM), mažesnieji broliai konventualai (OFM Conv), mažesnieji broliai kapucinai (OFM Cap), šv. Klaros neturtėlės seserys (OSC), Trečiojo reguliaraus ordino (TOR) broliai ir daugybė pagal TOR Regulą gyvenančių vyrų ir moterų kongregacijų, pasauliečiai pranciškonai (OFS), pranciškoniškasis jaunimas (Jaupra) ir pranciškoniškos vaikų grupės.

Dariaus Šypalio ir Jolantos Klietkutės OFS nuotraukos

Daugiau nuotraukų rasite čia

Pranciškoniškos pasauliečių akademijos informacija