Br. Astijus Kungys OFM birželio mėn. su LRT televizijos komanda, vadovaujama žurnalisto Edmundo Jakilaičio, vyko į kariaujančią Ukrainą ir dalyvavo filmuojant naują LRT projektą „Broliai ir sesės”.

„Broliai ir sesės“ – tai laidų ciklas apie Ukrainos herojus ir jų pasikeitusius gyvenimus, apie tai, kaip jie įprasmina savo gebėjimus karo akivaizdoje. 
Ką kiekvienas darytume, jei Lietuvoje kiltų karas?
Kaip karas pakeičia gyvenimus ir atskleidžia įvairių sričių profesionalų asmenines savybes, o jie tampa dar naudingesni savo visuomenei ir valstybei. 

Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus direktorius Arūnas Gelūnas susitiko su Lvivo Nacionalinio dailės muziejaus direktoriumi, kultūrologu Tarasu Voznyaku, kuris daugiau nei metus gyvena muziejuje su automatiniu karabinu po ranka. Jie kalbėjo apie į Lietuvą išgabentas vertingiausias kolekcijas, pokyčius visuomenės sąmonėje ir muziejus, virtusius pagalbos centrais.
Br. kun. Astijus Kungys OFM susitiko su Ukrainos teritorinės gynybos pajėgų vyriausiuoju kapelionu Serhiy Dmytriyev, kuris kasdien laimina išeinančius ir laidoja žuvusius. Serhijus yra ir vienos didžiausių Ukrainoje paramos organizacijų Eleos-Ukraine kūrėjas, visoje šalyje sukūręs prieglaudų ir pagalbos centrų tinklą iš rusų karių nelaisvės išvaduotoms moterims.
Susitikti su savo draugu VU Istorijos Fakulteto profesoriumi Alfredu Bumblausku dviems dienoms iš fronto atvyko vienas ryškiausių Ukrainos istorikų, daugelio knygų apie LDK istoriją autorius Borys Cherkas. Jis kariauja nuo pirmos karo dienos, jau vadovauja kuopai, kuriai tenka atsakomybė kautis daugelyje svarbiausių mūšių. Borisas atvyko iš vadinamosios nulinės zonos prie Bachmuto.
Žurnalistė ir aktyvi kariaujančios Ukrainos rėmėja Rita Miliute kalbėjosi su viena populiariausių Ukrainos žurnalisčių Yanina Sokolova, kuri ne tik kuria laidas, bet ir vadovauja labdaros fondui bei yra įkūrusi psichologinės pagalbos liniją.
Daug Ukrainoje iki karo filmavęs kino ir teatro režisierius Ignas Jonynas apie menininko pasirinkimus kare kalbėjosi su visiems Ukrainoje puikiai pažįstamu aktoriumi ir režsieriumi, Krymo totoriumi Akhtem Shevket Oglu Seit-Abla. Jis pirmą karo dieną tapo Teritorinės gynybos pajėgų savanoriu. Dabar jis – informacinių operacijų karys.
Daugiusia karo pabėgėlių priėmęs ir per kelias dienas geriausią pabėgėlių centrą sukūrusio Alytaus meras Nerijus Cesiulis apie politiko atsakomybę kare, visuomenės telkimą ir humorą, padedantį matyti krizes kitaip, kalbėjosi su vienu Ukrainos pasipriešinimo simbolių tapusiu Milojajivo apskrities vadovu Віталій Кім – голова Миколаївської ОДА.
Projekto “Broliai ir sesės” laidos paskatins susimąstyti ir įkvėps veikti. Rudenį per LRT.