Liepos 21 d., penktadienį, Palangos pasauliečiai pranciškonai ir VšĮ Pranciškoniška pasauliečių akademija visus kviečia į „Pranciškonų kaimelį“ kartu su broliais pranciškonais, pasauliečiais pranciškonais ir pranciškoniškuoju jaunimu. Palangoje vyksiantis „Pranciškonų kaimelis“ atviras visiems – ne tik palangiškiams, bet ir miesto svečiams.

Programa prasidės 18 val. šv. Mišiomis Palangos Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, kurias aukos Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos šv. Kazimiero provincijos ministras Evaldas Darulis OFM.

Po šv. Mišių net tris valandas bažnyčios šventoriuje šurmuliuos tikras „kaimelis“ – pranciškonai virs ir visus vaišins žuviene, vyks įvairūs užsiėmimai vaikams ir suaugusiems, koncertuos krikščioniško roko ir šlovinimo grupė „Gyvasis Vynmedis“. Bus galima susipažinti su Pranciškoniškąja šeima ir pranciškonišku pašaukimu, išgirsti liudijimų, daugiau sužinoti apie jau 5 metus Lietuvos pasauliečių  pranciškonų organizuojamą socialinę akciją „Well4Africa“ („Šulinys Afrikai“). Nuo 22 val. visi norintys galės likti Švč. Sakramento Adoracijoje, kuri Palangos bažnyčioje tęsis per visą naktį. Programa baigsis šeštadienio ryte, 7 val., vidinio gydymo malda, kurią ves br. kun. Paulius Vaineikis OFM, ir 8 val. šv. Mišiomis.

Pasaulio jaunimo dienose gimusių „Pranciškonų kaimelių“ tikslas – pristatyti Pranciškoniškąją šeimą, kuri vienija visus, atpažįstančius pašaukimą sekti Kristumi pagal šv. Pranciškaus Asyžiečio pavyzdį. Pranciškoniškajai šeimai priklauso vyrai ir moterys, pašvęstojo gyvenimo broliai ir seserys, pasauliečiai ir kunigai, susituokę ir nevedę, seneliai, jaunimas ir vaikai. Pranciškoniškąją šeimą sudaro mažesnieji broliai (OFM), mažesnieji broliai konventualai (OFM Conv), mažesnieji broliai kapucinai (OFM Cap), šv. Klaros neturtėlės seserys (OSC), Trečiojo reguliaraus ordino (TOR) broliai ir daugybė pagal TOR Regulą gyvenančių vyrų ir moterų kongregacijų, pasauliečiai pranciškonai (OFS), pranciškoniškasis jaunimas (Jaupra) ir pranciškoniškos vaikų grupės.

Pranciškoniškos pasauliečių akademijos informacija