„Norėčiau dar kartą paraginti priimti karo pabėgėlius – juk juose mes matome Kristaus veidą – bei padėkoti už organizuotą didelį pagalbos ir solidarumo tinklą” – sakė Popiežius Pranciškus kovo 13 d. Viešpaties Angelo maldos metu.

Viso pasaulio brolių pranciškonų provincijos organizuoja pagalbą Ukrainai. Br. Evaldas Darulis OFM pasakoja apie nuveiktus darbus Lietuvoje – „Provincija nusprendė atverti savo vienuolynų ir parapijų duris. Apskaičiavome, kad Lietuvoje esančiuose vienuolynuose galime priimti 48 pabėgėlius iš Ukrainos. Viena šeima jau gyvena Vilniuje, dvi – Klaipėdoje, vienas vaikas lanko mūsų darželį Klaipėdoje, kitas – Kretingoje. Ruošiame į parapijos namus Kretingoje taip pat priimti pabėgėlių šeimas”.
Šiuo metu atvykstančių iš Ukrainos į Lietuvą skaičiai didėja, tad broliai ragina žmones pagal galimybes padėti nuo karo nukentėjusiems žmonėms.

Pagalba prisiglaudusiems ukrainiečiams yra labai įvairi – Vilniaus Bernardinuose organizuojamos šeštadieninės dirbtuvėlės Ukrainos šeimų vaikams, kurių metu vaikai galės piešti, lipdyti, bendrauti su savanoriais, vykti į ekskursijas.
Klaipėdos brolijoje kovo 11 d. vyko Vilties pusryčiai į kuriuos broliai pakvietė tiek atvykusius į Klaipėdą ukrainiečius, tiek juos globojančias šeimas, savanorius. Kovo 13 d. vyko paramos koncertas, kurio metu surinktos lėšos buvo skirtos Ukrainai, taip pat organizuojama būtiniausių daiktų karo pabėgėliams rinkliava.
Savanorių komanda iš Pakūtos bendruomenės važiavo į Lenkijos – Ukrainos pasienį padėti ukrainiečiams, perduoti maisto, medikamentų ir kitų reikalingų dalykų. Ir toliau bus tęsiama ši pagalbos misija, renkamos lėšos.

Norintys gauti daugiau informacijos ir sužinoti kaip gali padėti, kviečiami apsilankyti Carito puslapyje – vilnius.caritas.lt bei sekti informaciją puslapiuose www.pakuta.lt , www.viltiesmiestas.lt ir www.bernardinuparapija.lt.