Klaipėdos Šv.Pranciškaus Asyžiečio vienuolyne gruodžio 2 d. lankėsi naujai paskirtas Japonijos ambasadorius Tetsu Ozaki. Jis su žmona Harumi Ozaki, pirmuoju sekretoriumi ekomonikos reikalams ponu Eisuke Katsuyama ir ataše ponia Natsumi Hirao. Svečius pasitiko broliai Benediktas ir Astijus, steigiamos meno galerijos 1252 japonų meno dalies koncepcijos kūrėjas Dr. Paulius Jurčys, vienuolyno projektų vadovė Vilija Jonušaitytė-Brosse bei pranciškoniško vaikų ugdymo lauke darželio direktorė Janina Urbikienė.
Br. Benediktas svečiams glaustai papasakojo apie Klaipėdos miesto istorines ištakas, svarbų steigėjo vaidmenį atlikusį pranciškoną Kuršo vyskupą Henriką Liuksemburgietį, supažindino su jau dešimtmetį švenčiančios pranciškonų bendruomenės ir jos bičiulių kuriamo Vilties miesto vizija ir Klaipėdos mieste organizuojamais Vilties renginiais. Brolis Astijus papasakojo apie Šv. Pranciškaus onkologijos centro kasdienybę, ligonių sveikėjimą ir jų atkaklumą gyventi orų gyvenimą. Daug buvo kalbama apie dvasinio gyvenimo svarbą, ypatingai pandemijos metu. Jo Ekscelencija Ambasadorius T. Ozaki papasakojo apie dvasinio gyvenimo svarbą, neslėpdamas, kad ir pats kasdien 40 min. skiria meditacijai.
Japonijos ambasada nori daugiau sužinoti apie 2022 m. pavasarį planuojamą eksponuoti japoniško meno kolekciją vienuolyno „Meno galerijoje 1252” ir jos pristatymą visuomenei, žydint sakuroms.
Džiaugiamės garbiais svečiais, gyva, veikiančia galerija ir būsima paroda.