Mažesnieji broliai Lietuvoje – 30 metų
2019-ieji metai Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos šv. Kazimiero provincijai yra ypatingi.
Broliai pranciškonai prieš 550 metų įsikūrė Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje, o prieš 30 metų, 1989-ųjų lapkričio 19 dieną, išėjo iš pogrindžio ir sugrįžo į Kretingą tarnauti žmonėms.
Švęsdami šias ypatingas progas broliai pranciškonai visus kviečia į šventinius renginius (Palangoje ir Kretingoje).
Ar žinote, kad Valdovų rūmuose Pranciškonams įsikūrus LDK, trimitininkas pranešdavo gerąją naujieną. Tad, trimituojant, gaudžiant orkestro ,,Trimitas” garsams broliai pranciškonai vėl Jums skelbia gerąją naujieną ir kviečia visą Lietuvą bei svečius susirinkti prie Baltijos jūros kartu švęsti Mažesniųjų brolių ordino atkūrimo 30-metį!
Čia, Palangoje, kur po Dievo langu į pasaulį liejasi Dievo malonės dvasia, būkime vieninga Vilties šalies – Lietuvos šeima!
Lapkričio 15 d. penktadienis 18.00 val. Palangos koncertų salėje
Koncertas„Mažesnieji broliai – su žmonėmis ir dėl žmonių“
Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas”, vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis kartu su populiariais atlikėjais, solistais atliks visų laikų gražiausius muzikos perlus, keliančius žmogaus dvasią, spinduliuojančius Viltį, Džiaugsmą, Meilę, Gėrį, Grožį ir Tikėjimą.
Broliai pranciškonai dalinsis savo prisiminimais, emocijomis, žaismingais liudijimais kaip Jie augo kartu su Mumis, kaip jie buvo su Mumis ir dėl Mūsų 30 metų. Jūsų lauks intriguojantys archyviniai kadrai, fotografijos ir neišblėstančių jausmų, šventinių įspūdžių puokštė, kuri kaip gilios rožinio maldos vainikas sužydės mūsų širdyse.

NUORODA