Kovo 4 d., pirmadienį, 19 val. kino teatre „Skalvija“ (A. Goštauto g. 2, Vilnius)vyks dokumentinio filmo „Mažesnysis brolis Augustinas Dirvelė“ premjera. Filmas skiriamas Augustino Dirvelės OFM 115-osioms gimimo metinėms, Pranciškonų gimnazijos 85 metų jubiliejui ir mažesniųjų brolių išėjimo iš pogrindžio 30 metų sukakčiai paminėti.Peržiūroje dalyvaus filmo režisierius, „Sidabrinės gervės“ laureatas Justinas Lingys bei scenarijaus autorė Monika Midverytė. Įėjimas į filmą laisvas.

„Idėja sukurti dokumentinį filmą kilo vykstant į ekspediciją Komijos Respublikoje, kur kalėdamas lageryje neaiškiomis aplinkybėmis žuvo iškilus mūsų provincijos brolis Augustinas Dirvelė OFM, – sakė Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos ministras br. Algirdas Malakauskis OFM. – Mažesnysis brolis Augustinas Dirvelė yra tikėjimo ir patriotizmo pavyzdys, gyvenimą paskyręs jaunimo švietimui ir Evangelijos skelbimui, už ką sovietų saugumo buvo suimtas ir tapo tikėjimo kankiniu, nesutikęs kolaboruoti su valdžia ir iki galo likęs ištikimas Dievui ir tėvynei. Minint svarbias sukaktis, norėjome supažindinti visuomenę su šiuo mūsų tautos sūnumi, kurio pavyzdys provokuoja žiūrovą pagalvoti apie savo gyvenimo prasmę.“

Spalvinga ir dramatiška brolio pranciškono gyvenimo istorija bei ekspedicijos į bekraštės tundros žemę patirtis sugulė į valandos trukmės filmą, keliantį esminius klausimus apie kiekvieno žmogaus pašaukimą ir misiją.