Sausio 15 d., antradienį, 20 val. Šv. Antano rūmų salėje (Vilniaus g. 6, Kretinga) vyks dokumentinio filmo „Mažesnysis brolis Augustinas Dirvelė“ premjera. Filmas skiriamas Pranciškonų gimnazijos 85 metų jubiliejui ir tėvo Augustino Dirvelės OFM 115-osioms gimimo metinėms paminėti. Peržiūroje dalyvaus filmo režisierius Justinas Lingys, scenarijaus autorė Monika Midverytė OFS ir vaizdo operatorius Gintautas Alekna.

„Idėja sukurti dokumentinį filmą kilo vykstant į ekspediciją Komijos Respublikoje, kur kalėdamas lageryje neaiškiomis aplinkybėmis žuvo iškilus mūsų provincijos brolis Augustinas Dirvelė OFM, – sakė Lietuvos šv. Kazimiero provincijos ministras br. Algirdas Malakauskis OFM. – Tėvo Augustino  veikla tarpukariu stipriai pakeitė Kretingos veidą – buvo pastatyta Pranciškonų gimnazija ir Šv. Antano rūmai, įrengta Lurdo grota, atidaryta spaustuvė. Užėjus sovietų okupacijai, Augustinas Dirvelė buvo suimtas ir tapo tikėjimo kankiniu, nesutikęs kolaboruoti su valdžia ir iki galo likęs ištikimas Dievui ir tėvynei. Minint gražias sukaktis, norėjome pagerbti ir įamžinti tėvo Augustino atminimą.“

Spalvinga ir dramatiška brolio pranciškono gyvenimo istorija bei ekspedicijos į bekraštės tundros žemę patirtis sugulė į valandos trukmės filmą, keliantį esminius klausimus apie kiekvieno žmogaus pašaukimą ir misiją.