Šv. Pranciškaus taurės bėgimas

Rugsėjo 30 dieną Kretingos mieste jau trečią kartą organizuojamas „Šv. Pranciškaus taurės“ bėgimas, skirtas atkreipti visuomenės dėmesį į socialinių problemų prevenciją, socialinės atskirties grupes bendruomenėje ir bendruomenės narių sutelktumą. Svarbu pažymėti, kad susiklosčius tam tikromis socialinės, ekonominėms, psichologinės aplinkybėms, kiekvienas bendruomenės narys gali atsidurti socialinėje atskirtyje, o nesprendžiamų problemų mastas tik gilėti ir sudėtingėti. Todėl svarbu šviesti visuomenės narius, kad iškylančių problemų sprendimas būtų savalaikis, o pagalbos ieškojimas nebeatrodytų gėdingas dalykas.

Šis bėgimas yra vienintelis Lietuvoje išskirtinai akcentuojantis socialinių problemų viešinimą ir pagalbos galimybes bendruomenės nariams.
Šiemet ypatingas dėmesys bėgime bus skiriamas Kretingos rajono visuomeninės labdaros organizacijoje ,,Rūpestėliai“ besilankantiems asmenims.

Organizatoriai:
Kretingos rajono savivaldybė, Kretingos Viešpaties Apreiškimo vienuolynas, Kretingos rajono visuomeninė labdaros organizacija ,,Rūpestėliai“, VšĮ Socialinių inovacijų studija, VšĮ Klaipėdos valstybinė kolegija.

Startai ir distancijos:

• 12:00 – 21,098 km; 10,5 km.
• 12:15 – 3 km.
• 14:00 – 400 m.

Registracija: http://www.begimotaure.lt/stages/37/registration