Beveik šimtas jaunuolių iš Šventosios Žemės dalyvauja 28-ajame pranciškoniškame žygyje, kurio tikslas – patirti Dievo artumą ir pasiekti Taboro kalną, ant kurio Jėzus atsimainė. Kuprinė ant nugaros, žygio batai apauti ir daug entuziazmo. Šiais metais 28-asis pranciškoniškasis žygis prasidėjo šūkiu: „Einame įkvėpti Dievo žodžiu“.

Beveik 100 jaunuolių dalyvauja žygyje, kurio vadovai – seserys ir broliai pranciškonai. Žygis pradedamas Ibilino kaime, kuriame gimė Šv. Mariam Bawardy, ir tęsiasi per Galilėjos miestus link Taboro kalno.

Brolis Imadaskamelis OFM,
Jaunimo reikalų ministerijos vadovas Šventojoje Žemėje

„Šiandien susirinkome su jaunais žmonėmis iš įvairių Vakarų kranto miestų, Jeruzalės, Izraelio, Ramalos ir iš daugybės miestelių Galilėjoje. Pasileidome į kelionę su visais šiais jaunuoliais, kurių širdys pripildytos džiaugsmo ir ramybės. Kaip sako šių metų šūkis, eisime įkvėpti Dievo žodžiu“.

Pranciškoniškasis žygis – tai galimybė susitikti su savimi, savo kaimynais ir Dievu.

Mariana Hayak
Betliejus

„Sveiki. Mano vardas Mariana Hayek. Man 23-eri metai. Atvykau iš Betliejaus ir tai yra mano pirmas kartas, kai dalyvauju šiame žygyje. Daug apie jį girdėjau.  Esu čia, kad pažinčiau Dievą iš arčiau“.

Ward Shufani
Ailabouni

„Mano vardas Ward Shufani ir man 19 metų. Atvykau iš Ailabouni miestelio. Šiame žygyje dalyvauju jau antrą kartą. Atvykau čia išgirsti mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus žodžio ir gyventi tyloje, toli nuo išsiblaškymo ir gyvenimo įtampos“.

Šių metų žygyje numatyta keletas taisyklių: nerūkyti, nesinešti maisto ir, galbūt pati sunkiausia taisyklė – nenaudoti mobiliųjų telefonų. Siekiant toliau padrąsinti jaunuolius, speciali giesmė juos lydės viso žygio metu, o šokio judesiai jau repetuojami.

Rabab Zaitoun
Giesmės autorė

„Giesmė atspindi konfliktus ir sunkumus, su kuriais šiandien susiduria jauni žmonės. Kai Jėzus įžengia į jų gyvenimą, jie išgirsta Jo balsą. Šioje giesmėje jaunimas galės patirti, jog Jėzus – mūsų kelias į Dangų ir per jį mes galiausiai ten pateksime“.

Pasiruošę?

Taip.

Žurnalistai: Danusa Rego ir George Jaraisehas
Operatorius: George Jaraisehas
Redaktorė: Danusa Rego