Nuotraukos autorius Gediminas Girdenis

2018 m. liepos 10-15 d. Pakutuvėnuose (Plungės r.) vyks Pranciškoniška stovykla šeimoms. Stovyklos svečiai – bendruomenė „Dom Chwaly“ iš Lodzės Šv. Antano Paduviečio parapijos Lenkijoje.

„Dom Chwaly“ (House of Glory) yra katalikų bendruomenė, įkurta Lodzės Šv. Antano Paduviečio parapijoje Lenkijoje. Bendruomenę įkūrė keturi jauni žmonės ir kunigas Krzysztof Helik, vadovaujant parapijos klebonui Jaroslaw Kalinski. Bendruomenės susirinkimų centras – šlovinti Jėzų, esantį Švenčiausiame Sakramente ir mūsų širdyse per Šventąją Dvasią. „Šlovindami patiriame Tėvo meilę ir malonę, Jo Karalystės atėjimą. Šlovindami pažįstame Dievą, keičiasi mūsų gyvenimai, o taip pat patiriame dvasinį ir fizinį išgydymą“, – liudija „Dom Chwaly“ nariai. Praėjusiais metais bendruomenė pradėjo misijų tarnystę – jie keliauja, liudydami apie tikrąją šlovinimo prasmę. Dabartinis bendruomenės dvasinis asistentas – kun. Piotr Kotas, bendruomenės vadovas – Michal Meszka, šlovinimo vadovas ir atsakingas už misijas – Jan Przepalkowski.

Stovyklos metu bus organizuojama vaikų tarnyba (nuo 3 iki 13 metų) ir jaunimo pastovyklė (nuo 14 iki 17 metų), vyks nenutrūkstama Švč. Sakramento Adoracija, šlovinimo vakarus ves įvairios šlovinimo grupės ir bendruomenės.

Stovyklos dienotvarkė:
8.00 Rytmetinė malda
8.30 Pusryčiai
10.00-11.15 Šlovinimas ir paskaita
10.00-13.45 Vaikų tarnyba ir jaunimo pastovyklė
11.45-12.45 Šlovinimas ir paskaita
12.45-13.45 Susitikimas grupėse
14.00 Pietūs
16.30 Šlovinimas ir paskaita
16.30-17.45 Vaikų tarnyba ir jaunimo pastovyklė
18.00 Šv. Mišios
19.30 Vakarienė
20.30 Šlovinimo vakaras

Gyvenimo sąlygos. Stovyklautojai gyvena savo palapinėse. Pravartu turėti Šventąjį Raštą, rašiklį ir užrašus, šiltą apklotą, miegmaišį, kilimėlį, apsaugą nuo lietaus ir galvos apdangalą nuo saulės, rūbų karštam ir lietingam orui, maudymosi priemones (šalia teka Minija), higieninius reikmenis, asmeninius vaistus, žibintuvėlį ir kitas priemones, naudingas savaitės gyvenimui gamtoje.

Dėmesio! Pakutuvėnų „Susitaikinimo Sodyba“ yra blaivybės zona. Čia nevartojamas alkoholis, narkotikai. Rūkoma tik tam skirtose vietose. Vaikai iki 18 m. be tėvų ar suaugusiųjų globėjų į stovyklą nepriimami. Maloniai prašome neatsivežti naminių gyvūnų, trikdančių kitų stovyklautojų poilsį. Svarbu, kad atvykdami į stovyklą suaugusieji ir vaikai neturėtų rimtų sveikatos sutrikimų.

Dalyvio auka. Pilnas dalyvavimas stovykloje su 5 dienų maitinimu: suaugusiam asmeniui – 90 Eur, vaikui iki 18 metų – 80 Eur, šeimai nuo 4 asmenų – 70 Eur vienam asmeniui.

Nepilnas dalyvavimas stovykloje arba dalyvavimas be maitinimo. Jeigu žadate dalyvaujate ne visoje stovykloje, deja, negalėsime Jums užtikrinti maitinimo. Juo turėsite pasirūpinti patys, tačiau atkreipiame Jūsų dėmesį, kad stovyklos organizatoriai neįsipareigoja sudaryti sąlygų maisto laikymui ar savarankiškam jo gaminimui.

Visa stovykla be maitinimo – 45 Eur vienam asmeniui, viena diena be maitinimo – 10 Eur vienam asmeniui. Kūdikiams, kuriems maitinimas neaktualus, stovykla yra nemokama.

Į dalyvio auką įskaičiuotas 5 dienų maitinimas, stovyklos programa, stovykloje tarnaujančių savanorių, šlovintojų ir kalbėtojų išlaikymas, stovyklavietės parengimo ir sutvarkymo darbai. Turinčius finansinių sunkumų dėl nuolaidų prašome tartis asmeniškai el. paštu: druskine@yahoo.com. Taip pat iš anksto dėkojame visiems, kurie turėdami galimybę papildomai paremsite stovyklos organizavimą.

Stovyklą organizuoja Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnyba (www.kpjt.lt) ir Pakutuvėnų Šv. Antano Paduviečio vienuolynas (www.pakuta.lt).

REGISTRACIJOS ANKETA: www.kpjt.lt

Organizatorių informacija