Atvirų visuomenei renginių ciklas „Palaiminimų sekmadieniai“, gimęs kaip bendra Telšių vyskupo Kęstučio Kėvalo, brolių pranciškonų ir Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnybos iniciatyva, kiekvieną mėnesį į Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos patalpas surenka per tris šimtus dalyvių. Ketvirtasis Palaiminimų sekmadienis žada nustebinti savo auditoriją ne tik tuo, kad jis vyks net dviejuose miestuose – balandžio 28 dieną Palangoje ir balandžio 29 dieną Telšiuose, bet ir ypatinga viešnia iš Jungtinės Karalystės – pamokslininke Michelle Moran.

Londono universitete įgijusi religinių studijų ir sociologijos bakalauro, o Kembridžo Teologijos fakultete – pastoracinės teologijos magistro laipsnį, Michelle Moran daugiau kaip 10 metų vadovavo Tarptautinei katalikų charizminio atsinaujinimo tarnybai ir net 8 metus buvo Popiežiškosios pasauliečių reikalų tarybos narė. Popiežius Pranciškus 2016 metais Michelle Moran paskyrė dirbti įkuriant naują struktūrą – Atsinaujinimo ir Misijos bažnyčioje tarnybą. Šiandien ji kaip pamokslininkė nuolat keliauja po pasaulį, veda konferencijas lyderiams, rašo straipsnius religiniams žurnalams ir laikraščiams, yra keleto knygų apie evangelizaciją autorė.

Prieš 30 metų Michelle Moran kartu su vyru Peteriu įsteigė evangelizacinę katalikų bendruomenę „Sion“, įsikūrusią netoli Londono. Palaiminimų sekmadienio programoje Telšiuose vyks susitikimas jaunimui, kuriame savo liudijimu dalinsis jau penkerius metus „Sion“ bendruomenėje tarnaujanti Violeta iš Lietuvos. Šis susitikimas skirtas 18-25 metų jaunimui, norinčiam metus praleisti Jungtinėje Karalystėje, patobulinti anglų kalbos įgūdžius, išbandyti evangelizacinių misijų ir bendruomeninio gyvenimo patirtį. Bendruomenės „Sion“ pristatymas jaunimui vyks balandžio 29 dieną, 14.30 val. Telšių kunigų seminarijoje.

Palaiminimų sekmadieniai yra orientuoti ne vien į tikinčiųjų auditoriją, bet yra skirti visiems norintiems pažinti katalikų tikėjimą ne vien bažnytinėje aplinkoje, atnaujinti ar pagilinti savo žinias, užduoti rūpimus klausimus, betarpiškai susipažinti su dvasininkais ar susirasti naujų draugų. Renginio metu veikia vaikų tarnyba, vyksta kūrybiniai užsiėmimai paaugliams, kuriuos veda pašvęstojo gyvenimo broliai ir seserys, įvairių meno sričių (teatro, muzikos) specialistai, jaunimo ir tėvų savanoriai.

Palaiminimų sekmadienio programa vyks balandžio 28 dieną, nuo 11 val. Palangos senojoje gimnazijoje (Jūratės g. 13) ir balandžio 29 dieną, nuo 10 val. Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos patalpose (Katedros a. 6). Abu renginiai yra nemokami ir tiesiogiai transliuojami Katalikų medijų centro „YouTube“ kanale.