Antrąją Kalėdų dieną Klaipėdos fizinio aktyvumo centras kartu su broliais pranciškonais iš Klaipėdos ir Šv. Pranciškaus onkologijos centru kviečia į kalėdinį solidarumo žygį „Jamam pajūrį viltimi“, kuriame galima pasirinkti ilgąją 22 km trasą iš Palangos į Klaipėdą, arba trumpąją 6 km šeimos trasą Girulių mišku.

Šio žygio tikslas – skatinti supratimą apie „nepakankamo judėjimo“ žalą, solidarizuotis su sergančiasiais onkologine liga žmonėmis bei jų artimaisiais ir surinkti lėšų knygos „Viltis gydo“ leidybai. Šv. Pranciškaus onkologijos centre teikiamos nemokamos dvasinės, psichosocialinės ir sveikatinimo paslaugos onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems iš visos Lietuvos. Pasak centro direktorės Aldonos Kerpytės, „stiprinti viltį reikia ilgą laiką“.

Onkologinės ligos išlieka viena iš svarbiausių visuomenės problemų, pažeidžiančios ne tik susirgusį, bet ir jo artimuosius. Kasmet užregistruojama apie 17 000 naujų vėžio atvejų – tai po 50 pranešimų kasdien. Susirgusiems labai svarbi tiek dvasinė, stiprinanti viltį, tiek finansinė parama, užtikrinanti sergančiųjų poreikius. Žygiavimas – tai pastangų reikalaujantis veiksmas, vargu ar prilygstantis sunkiai ir ilgai onkologinio ligonio kelionei. Organizatoriai neabejoja, jog žygio metu patirtos džiugesio akimirkos ir įspūdžiai dar labiau sustiprins ir suvienys mūsų visų viltį.

Gruodžio 26d.

Ilgoji trasa Palanga – Klaipėda (22km)
Startas: 11 val. Jūratės ir Kąstyčio skvere priešais Palangos tiltą. Registracija nuo 10:30 val.
Finišas – prie Šv. Pranciškaus onkologijos centro.

Šeimų trasa (6 km Girulių mišku)
Startas: 14:30 – 15:00 val.  ir finišas Šv. Pranciškaus onkologijos centre, Savanorių g. 4, Klaipėda.

Visų dalyvių laukia smagi trasa, atminimo dovanėlės, o finiše – karšta kopūstų sriuba.

IŠANKSTINĖ DALYVIŲ REGISTRACIJA internetu iki gruodžio 20 d.
Startinė paramos auka – 5 €
2 € – papildomas dalyvio mokestis, registruojantis atvykus žygio dieną (ar nesiregistravus iš anksto internetu). Savanoriškų aukų suma neribojama. Visos surinktos lėšos skiriamos Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centrui remti.

Registracija el. p. vaiksciojimas@gmail.com, nurodant vardą pavardę,miestą, gimimo metus, kontaktinį telefoną. Aukas pervesti: VšĮ Klaipėdos fizinio aktyvumo centras, į. k. 302711171, LT 927300010130214789, nurodant paramą ir dalyvių pavardes.

Informacija pasiteirauti: Ina 8-610-02993

Renginio organizatoriai:
VšĮ „Klaipėdos fizinio aktyvumo centras“,
www.vaiksciok.lt 8-610-02993
Šv. Pranciškaus onkologijos centras
Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolynas

Starte bus galima išsinuomoti žygiui šiaurietiškojo ėjimo lazdas (rezervuokite iš anksto).