Nuo 2018 m. rugsėjo 1-osios Pranciškonų gimnazijoje mokysis ir pradinukai. Pradedant įgyvendinti pradinio ugdymo programą gimnazijoje planuojama steigti vieną 20 pirmokų klasę. Ugdymas šioje klasėje vyks nuo 8.00 iki 15.00 val., bus sudarytos sąlygos ne tik mokymuisi, bet ir bendravimui, poilsiui, žaidimams ir kūrybinei veiklai. Pasibaigus pamokoms pirmokai, prižiūrimi mokytojo, toliau darbuosis būreliuose ir laisvalaikio užsiėmimuose. Pirmokai turės jiems skirtą gamtos mokslų laboratoriją.

Pranciškonų gimnazijos direktorius br. Alvydas Virbalis tikisi, kad toks pirmoko dienos planavimas leis kiekvienam vaikui mokytis jam tinkamu tempu, visus darbus atlikti gimnazijoje ir ramiai ilsėtis namuose. „Suprasdami, kad didžiausia vertybė yra vaikas ir jo šeima, didelį dėmesį skirsime gimnazijos, mokinių ir jų tėvų bendrystei, sieksime giliau ir geriau pažinti vieni kitus“, – teigia gimnazijos direktorius. Dėl šios priežasties tėvai prašomi internete užpildyti motyvacinę anketą. Ši anketa ir bus priminė registracija į pirmąją klasę. Mokestis už mokslą pirmojoje klasėje – 240 Eur mokslo metams.

Priėmimas į pirmąsias klases vyksta dviem etapais: gimnazijos interneto svetainėje registracija vyksta iki š. m. balandžio 30 d. Birželio mėn. pradžioje vyks individualūs pokalbiai su mokiniais ir jų tėvais – apie pokalbių laiką informacija bus paskelbta svetainėje ir asmeniškai. Dėl papildomos informacijos galima kreiptis į gimnazijos raštinę darbo dienomis nuo 8.00 val. iki 17.00 val., penktadienį iki 15.45 val. (pietų pertrauka – 12.00-12.45 val.), arba telefonu 844578945.

Pranciškonų gimnazijoje laukiami ir penktokai. Priėmimas į penktąsias klases vykdomas įprastine tvarka: gimnazijos raštinėje reikia pateikti tėvų prašymą ir vaiko gimimo liudijimą. Patikrinamųjų lietuvių kalbos ir matematikos testų laikas bus paskelbtas gimnazijos svetainėje www.kpg.lt gegužės mėn. pabaigoje.